Worstrolletjes gevuld met zuurkool
Met paprikasaus & aardappelsalade
Deze heerlijke rolletjes zijn de favoriet van chef-kok Paul Bom van de Vegetarische Slager. Heerlijk als voorafje bij het kerstmenu of hapje bij de borrel achteraf.
Suggestie: Je kan dit gerecht ook als hapje/amuse serveren, dus 1 rolletje p.p. of 2 rolletjes als tussengerecht, maar ook heel goed als een groot voorgerecht met wat rucola of botersla en bijvoorbeeld nog wat nootjes erover.
Vegacademy tip: Je kan de aardappelsalade, zuurkool en paprikacoulis ook een dag van te voren maken.
Suggestie: Je kan dit gerecht ook als hapje/amuse serveren, dus 1 rolletje p.p. of 2 rolletjes als tussengerecht, maar ook heel goed als een groot voorgerecht met wat rucola of botersla en bijvoorbeeld nog wat nootjes erover.
Vegacademy tip: Je kan de aardappelsalade, zuurkool en paprikacoulis ook een dag van te voren maken.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 12 plakjes boterhamworst van De Vegetarische Slager (2 pakjes a 80 gram)
- 4 middelgrote aardappelen (iets kruimig)
- 3 volle eetl (eivrije)mayonaise
- 15 gr bieslook
- ½ eetl grove mosterd
- 4 eetl olijfolie
- 250 gr verse zuurkool
- ¼ theel karwei of kummelzaadjes
- 2 st Jonagold appelen
- 2 st ui
- 2 st rode puntpaprika
- 1 teen knoflook
- ½ theel gerookte paprikapoeder
- ½ eetl rode wijnazijn
- peper en zout
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Paprikasaus: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd een ui en de paprika’s in grove stukken. Hak het teentje knoflook en doe deze samen in een ovenschaaltje met 2 eetl olijfolie, peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven. Draai het paprikamengsel vervolgens glad samen met de gerookte paprikapoeder en de rode wijnazijn in een blender. Een staafmixer kan ook. Voeg tijdens het draaien nog 1 eetl olijfolie toe en evt. peper en zout.Zuurkool: Rasp een appel en snipper een ui. Dit mag samen met een eetl. olijfolie, karweizaad, zuurkool, peper en een snufje zout in een sauspannetje. Voeg een half glas water toe en stoof de zuurkool zachtjes gaar in 10 minuten met een deksel op de pan. Zorg dat al het vocht opgenomen is.
Aardappelsalade: Was en snijd de aardappelen in kleine blokjes. Kook deze gaar in gezouten water en laat ze uitwasemen. Snijd de appel in kleine blokjes en de bieslook fijn. Wanneer de aardappelblokjes lauwwarm zijn, mag er de mosterd, mayonaise, appel en bieslook bij. Breng de salade op smaak met peper en zout.
Rolletjes: Maak van 12 plakjes boterhamworst goed gevulde rolletjes met de zuurkool.
Serveer de rolletjes als op de foto of maak er zelf wat moois van. De mooie streepjes kan je thuis maken door de saus in een boterhamzakje te doen en er een puntje af te knippen. In een handomdraai je eigen spuitzakje.
Paul Bom is chef-slager bij de Vegetarische Slager.
Kijk ook eens naar
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- Crazy Tasty Curry
- Feestelijke BB (Happy Boeuf) Bourguignon
- Vegetarische saté á la Jacinta
- GUA BAO met in hoisinsaus gewokte jackfruit
- Vegan kapsalon met pulled jackfruit
- Vegan Zuurvlees uit Limburg met groentefriet
- Het AVG'tje
- Hutspot met geroosterde peen en hachee van jackfruit
- Bloemkooltortilla uit de oven
- Cowboy Beans
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.