Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Worst rolletjes gevuld met zuurkool

Met paprikasaus & aardappelsalade

Worst rolletjes gevuld met zuurkoolDeze heerlijke rolletjes zijn een favoriet van de de chef-kok van de Vegetarische Slager Paul Bom. Heerlijk als voorafje bij het kerstmenu of hapje bij de borrel achteraf.

Suggestie: Je kan dit gerecht ook als hapje/amuse serveren, dus 1 rolletje p/p of 2 rolletjes als tussen gerecht maar ook heel goed als een groot voorgerecht met wat rucola of botersla en bijvoorbeeld nog wat nootjes erover.

Tip: Je kan de aardappelsalade, zuurkool en paprika coulis ook een dag van te voren maken.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 plakjes boterhamworst van De Vegetarische Slager (2 pakjes a 80 gram)
  • 4 middel grote aardappelen (iets kruimig)
  • 3 volle eetl (eivrije)mayonaise
  • 15 gr bieslook
  • ½ eetl grove mosterd
  • 4 eetl olijfolie
  • 250 gr verse zuurkool
  • ¼ theel karwei of kummel zaadjes
  • 2 st Jonagold appelen
  • 2 st ui
  • 2 st rode punt paprika
  • 1 teen knoflook
  • ½ theel gerookte paprikapoeder
  • ½ eetl rode wijn azijn
  • peper en zout

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Paprikasaus: Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd een ui en de paprika’s in grove stukken. Hak het teentje knoflook en doe deze samen in een oven schaaltje met 2 eetl olijfolie, peper en zout. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in de oven. Draai het paprika mengsel vervolgens glad samen met de gerookte paprikapoeder en de rode wijn azijn in een blender. Een staafmixer kan ook. Voeg tijdens het draaien nog 1 eetl olijfolie toe en evt. peper en zout.
Zuurkool: Rasp een appel en snipper een ui. Dit mag samen met een eetl olijfolie, karwei zaad, zuurkool, peper en een snufje zout in een sauspannetje.  Voeg een half glas water toe en stoof de zuurkool zachtjes gaar voor 10 minuten met een deksel op de pan. Zorg dat al het vocht opgenomen is.
Aardappelsalade: Was en snijd de aardappelen in kleine blokjes. Kook deze gaar in gezouten water en laat ze uitwasemen. Snijd de appel in kleine blokjes en de bieslook fijn. Wanneer de aardappelblokjes lauwwarm zijn, mag er de mosterd, mayonaise, appel en bieslook bij. Breng de salade op smaak met peper en zout.
Rolletjes: Maak van 12 plakjes boterhamworst goed gevulde rolletjes met de zuurkool.

Serveer de rolletjes als op de foto of maak er zelf wat moois van. De moois streepjes kan je thuis maken door de saus in een boterhamzakje te doen en er een puntje af te knippen. In een handomdraai je eigen spuitzakje.

Happy X-Mas
Paul Bom is chef-slager bij de Vegetarische Slager.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!