Caponata

Zomers uit de Italiaanse keuken

Dit is een zomers gerecht uit de Italiaanse keuken. Boordevol vitaminen en mineralen en enkele dagen te bewaren in de koelkast. Zowel warm als koud een lekkernij.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 gr aubergine
  • ½ bleekselderij
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik tomaatstukjes
  • 1 ui
  • 5 el olijfolie
  • 1 rode spaanse peper
  • 1-1½ el suiker
  • 30 gr groene olijven
  • 1 el kappertjes
  • 30 ml rode wijnazijn
  • 1 tl zout

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Was alle groenten en dep ze droog. Snij de aubergines in stukken. Snij de bleekselderij en de uien in ringen, de paprika’s en de tomaten in stukken en de Spaanse peper in zeer kleine ringetjes. Pel de knoflook en snijd het teentje in dunne schijfjes.

Verhit 5 el olijfolie in een grote pan. Voeg de stukken aubergine hieraan toe en bak ze goudbruin. Haal de aubergines uit de pan en leg ze op een stuk keukenrol.

Bak de uien, knoflook, de peper, de selderij en de paprika in de olijfolie. Voeg de suiker, zout, peper, olijven, kappertjes, rozijnen, tomaten, tomaten, rode wijnazijn en de aubergines aan het mengsel toe en laat het geheel nog even garen.

Serveer met rijst of stukjes stokbrood. Deze caponata is ook goed een week in de koelkast te bewaren als je hem in een schone glazen pot bewaart met een laagje olijfolie bovenop.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  www.kok-aan-huis.com

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.