Koude rijstepap met citrusstroop

Heerlijke en gezonde vegetarische en veganistische recepten uit de hele wereld, persoonlijke inleidingen bij elk recept, schijnbaar onbeperkte variatiemogelijkheden. Originaliteit ten top, een aanwinst!

Het kookboek "The Green Kitchen Travels" is verkrijgbaar in onze webshop!

Ingrediënten

Voor 6 personen

Rijstepap
  • 150 g ronde zilvervliesrijst
  • 250 ml water
  • 800 ml amandelmelk of melk naar keuze
  • snufje zeezout
  • 125 g blanke amandelen, gehakt

Citrussiroop – voor 120 ml
  • 250 ml sap en geraspte schil van biologische
sinaasappels of mandarijnen (ongeveer 2 grote
sinaasappels)
½ tl kardemomzaadjes
1 el heldere honing (liefst onverhit)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minuten

Kook de rijst 2 minuten al roerend in het water in een pan met zware bodem. Schenk de melk erbij en breng aan de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 25 minuten zachtjes koken. Roer veel om te voorkomen dat de rijst aanbrandt. Voeg extra melk toe als dat nodig is – het moet heel romig worden. Voeg zout naar smaak toe.

Laat helemaal afkoelen en roer er dan de gehakte amandelen door. Maak ondertussen de citrussiroop. Doe alle ingrediënten in een pannetje en breng aan de kook. Draai het vuur meteen laag en laat zonder deksel op de pan inkoken tot nog de helft over is – dat duurt ongeveer 20 minuten. Proef en voeg eventueel meer honing toe.

Giet  door een fijne zeef in een kom om de kardemomzaadjes eruit te zeven. Schep de afgekoelde rijst in glazen en besprenkel met een lepel van de citrussiroop. De rijst kan 3-5 dagen in de koelkast bewaard worden, de siroop blijft een week goed.
De vegetarische recepten in The Green Kitchen Travels zijn geïnspireerd op de smaken en gerechten die ze op hun vele reizen zijn tegengekomen. Laat je inspireren door hun reizen en begin de dag met wafels van pompoen en amandel uit San Francisco, zet tussen de middag je tanden in een Thaise noedelloze pad thai en geniet 's avonds van een linzensoep uit Sri Lanka.

Via hun populaire foodblog 'Green Kitchen Stories' inspireren David Frenkiel en Luise Vindahl al jarenlang een enorme groep mensen met hun prachtig gefotografeerde vegetarische recepten. De Zweed en Deense ontmoetten elkaar in Italië. Dat ze zich het meest thuis voelen als ze niet thuis zijn, wordt duidelijk als ze besluiten een wereldreis te maken wanneer hun dochtertje Elsa nog maar 7 maanden oud is.

Makkelijk verkrijgbare ingrediënten en heldere instructies, een gegarandeerd succes!

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.