Bar Bistro Calypso en Restaurant Eazie winnaars Vegetarische Restaurantweek

Sinds 2011 organiseert de Nederlandse Vegetariërsbond De Vegetarische Restaurantweek- en dat was elk jaar een heerlijk succes. Ook dit jaar is dat het geval, vooral door de tomeloze inzet van het team van Isabel Boerdam (de Hippe Vegetariër en Green Food Lab) dat sinds drie jaar de uitvoering van De Vegetarische Restaurantweek op zich neemt. 

Lekker Vega restaurant Bar Bistro Calypso wint Vegetarische Restaurantweek
 

Beste Restaurant & Populairste Vegetarische Gerecht

De Vegetarische Restaurantweek bevatte ook deze keer weer een wedstrijd met twee categorieën; ‘Beste Vegetarische Restaurant’ en ‘Populairste Vegetarische Gerecht’.
Bar Bistro Calypso uit Eindhoven (dat onlangs ons LEKKER VEGA Keurmerk voor Restaurants met de waardering 'goud' ontving) kreeg 196 stemmen en wordt daarmee het Beste Vegetarische Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek 2020.
Restaurant(keten) Eazie’s Tikka Masala met vegetarische kip is verkozen tot het populairste vegetarische gerecht.  
 

Nog meer lekkers

Runner-up 'Beste Vegetarische Restaurant' ging naar Bagels & Beans dat in 2019 eerste werd. Op Instagram vielen naast de Tikka Masala ook de bourgondische vegetarische tapas van restaurantketen ’t Zusje en de gerechten van de Houtloods (Tilburg) in de smaak. Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees en organisator van De Vegetarische Restaurantweek: “Deze restaurants en horecagelegenheden laten stuk voor stuk op hun eigen manier de creatieve mogelijkheden van de vegetarische keuken zien. Mooi dat Bar Bistro Calypso én Eazie op nummer 1 zijn geëindigd. Twee compleet verschillende concepten; Calypso is een kleinschalige bistro in Eindhoven met een 100% plantaardige kaart. Eazie is een keten met 24 vestigingen door het gehele land en serveert naast vlees- en vismaaltijden ook ontzettend lekkere vega(n) alternatieven. Tezamen laten deze winnaars zien dat het vega(n) aanbod in Nederland steeds serieuzer én smaakvoller wordt.’’   
 

LEKKER VEGA Keurmerk voor Restaurants 

De Vegetarische Restaurantweek laat het grote publiek één week in het jaar zien hoe smaakvol en rijk die vegetarische keuken is. Maar de restaurants zijn natuurlijk het gehele jaar geopend (tijdelijk mag er op last van de overheid niet 'in' restaurants gegeten worden maar maaltijden mogen wel worden afgehaald en bezorgd), en verdienen dus ook het gehele jaar de aandacht en klandizie. 
Om de (enorme) vraag naar en het aanbod van vega en vegan gerechten te matchen, heeft de Vegetariërsbond in december jl. het LEKKER VEGA Keurmerk voor restaurants ontwikkeld. Op basis van het aantal vegetarische en plantaardige opties op de menukaart ontvangen restaurants de waardering brons, zilver en goud. Restaurants kunnen zich via de site aanmelden, en consumenten kunnen via het Google-kaartje filteren op diverse critera om zo lekker vega restaurants in hun regio of stad te ontdekken. 
 
lekker vega restaurants

 
donderdag 19 maart 2020

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk