Wat vindt de Vegetariërsbond van het coronavirus?

Ons team is in gedachten bij de zieken en degenen die een dierbare hebben verloren. Het is een tijd van onzekerheid, onwerkelijk bijna, waarin elk persoon, bedrijf en organisatie (veel) dient te investeren om bij te dragen aan het indammen van dit gevaar.

dit vindt de Vegetari�rsbond van het coronavirus


En dan te bedenken, als we de wetenschap volgen, dat dit gestart werd door contact van dieren met mensen waarschijnlijk op drukke markten ofwel door het eten van waarschijnlijk vleermuizen en/of knaagdieren.

Als we helemaal geen dieren zouden eten, verkleinen we sterk de kans dat in de toekomst een virus-pandemie zoals deze nog eens plaats gaat vinden. De hoge dichtheid (vee)dieren en mensen, zoals op de levende dieren-markten die we ook kort geleden nog in het westen hadden, vergroot de kans dat een virus van dieren naar mensen kunnen overspringen.
Daarnaast zien wij ook graag dat de handel in wilde dieren wereldwijd wordt verboden en aangepakt, dat toeristen op afstand blijven van wilde dieren en vooral ook het welzijn in de (intensieve) veehouderij te verbeteren. 
 

Hoe verder?

Er is voor ons geen betere manier te bedenken dat, post-Covid19, de verbinding met elkaar en met de Aarde weer opnieuw gevonden wordt middels voedsel.
 

Zo werkt ons team in deze crisis


Sinds week 10 werken medewerkers en vrijwilligers vanuit huis, en gaat het werk gewoon door. Via telefoon en applicaties zoals Skype houden wij met elkaar contact, is er overleg en soms gebruiken wij dat ook voor het sociale contact. 

Mocht je hier op willen reageren, e-mail ons dan. 

Namens het gehele team, 
blijf thuis, support de lokale middenstand & blijf aub gezond! 
 
donderdag 2 april 2020

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk