Doe Mee aan DierenDag 2022

 

Doe mee aan (Eet Geen) DierenDag en vier het met anderen! Het liefst elke dag van het jaar.
Dit artikel geeft je veel tips en recepten voor een vegetarische en plantaardige 4 oktober, wij gaan samen 1 miljoen dieren redden, hebben een mooi aanbod voor jou.., EN we gaan met dieren praten!

 

Start gewoon met het hoofdstuk wat je het meest aanspreekt. Start met recepten, of met dierenwelzijn, of scroll naar een ander onderwerp. 


(Eet Geen) DierenDag Recepten


Honderden eigentijdse, heerlijke en vaak ook makkelijke (en ook goedkope) vegetarische en vegan recepten vind je:
1. op lekkervega.nl (sommigen met video); 
2. op deze site vegetariers.nl (gebruik de handige filters!);
3. op ons Youtube-kanaal 'Lekker Vega Kookshow', waar wij met allerlei interessante gasten vegan koken. Er zijn ook korte kookvideootjes in de playlist "Zo Maak Je";

Doe mee aan de gratis veggie challenge 'budget' van de Vegetariersbond4. en als je je aanmeldt voor éen van onze veggie challenges, de LekkerVega Challenge 'Budget' bijvoorbeeld, dan serveren wij jou een maand lang elke dag een vega gerecht, met tips, hacks en boodschappenlijstjes. Gratis. En het houdt ook automatisch op. 

Wil je gaan koken 'maar' vind je wat meer houvast fijn? Start dan met 'Beginnen met vegetarisch koken' en 'Maaltijdopbouw'. 
Echt lekker vegetarisch koken is niet moeilijk en met deze tips doe je het zelfs fluitend.  




 

Vega Instinkers en VoedingsVragen

Hoe zit het met kaas, wijn en kwark? Het ligt wat anders dan je wellicht denkt... Neem deze 9 vegetarische instinkers even door voordat je gaat kokkerellen voor (Eet Geen) DierenDag. 
We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt, ondanks alle informatie die wij je hierboven gegeven hebben.  Een aantal vragen hebben we alvast voor je gebundeld in 'VoedingsVragen'. 

   
 

Vega en vegan producten voor (Eet Geen) DierenDag 

Er liggen steeds meer vegetarische en plantaardige producten in de schappen.  Vanuit marketingoogpunt wordt hier en daar het woord 'plantaardig' gebruikt.

V-Label keurmerk gecertificeerde vegan boterBedenk dat dat niet persé '100%' hoeft te betekenen en dus NIET een  gegarandeerd veganistisch product is. Ook de donkergroene labeltjes op de schappen zeggen niet veel (om het over verkeerd vakkenvullen niet eens te hebben) en garanderen jou als vegetariër of veganist nog minder. 

Let er dus vooral op of het product het officiële V-Label Keurmerk 'Vegetarisch' of 'Vegan' bevat, dan is het gegarandeerd 100% vegetarisch resp. 100% plantaardig. 

Een overzicht vind je op deze pagina met merken en supermarkten met V-Label producten.

  
Dierenvoeding op (Eet Geen) DierenDag

Natuurlijk vergeten we onze dieren niet.  Dit zijn de lekkerste producten voor hond, kat en zelfs cavia, voorzien van het V-Label Keurmerk (en dus 100% gegarandeerd vegetarisch of vegan):
Trovet, Denkadog en Yarrah
 

aanbieding vegetarische diervoeding voor je hond met kortingAanbod Yarrah voor hondenliefhebbers

Yarrah biedt complete, gezonde en eerlijke brokken voor jouw hond. Wil jij het eens proberen? Ga dan naar www.yarrah.com en bestel met 15% korting met de promo-code: 15ZILVER
 






 
Vegan Vis voor de KatKan jij jouw poes of kater foppen?
Wist je al dat het merk 'Princes' onlangs V-Label gecertificeerde blikjes 'vegan vis' in de supermarkten heeft gelegd? Wij zijn benieuwd of je jouw poes of kater daarmee kunt foppen. Laat het ons weten...






 



Doe mee en red 1 miljoen dieren - campagne

Wij gaan zoveel mogelijk mensen de overstap naar minder vleesconsumptie te laten maken en zo één miljoen dieren van de slacht te redden.
Doe mee, en inspireer je familie, collega en vriend ook mee te doen. 

 
Zo redden wij samen een miljoen dieren

Wij helpen jou en anderen door anders -en toch lekker en gezond- te eten. Dat doen we via de gratis challenge ’30 dagen Lekker Vega’. (Zie hierboven.)
 

Op de laatste dag (30) geef je aan hoeveel minder vlees jij in de toekomst denkt te gaan eten. 
Wij rekenen vervolgens uit hoeveel impact dit zal hebben op het aantal geslachte dieren.

Kies nu welke challenge je wilt gaan doen.

(De gemiddelde Nederlander eet volgens onze berekeningen zo'n 1.200 dieren. Dit is de onderbouwing.) 


Dieren voeden, dieren redden.., nu gaan we:
 

Met dieren praten

Wellicht een vreemde eend in de bijt. En toch is dit een serieus onderwerp.
Een recent artikel in Volkskrant (wij bieden het je gratis aan) bericht over de stand van zaken in de wetenschap. Praten met dieren lijkt ver weg, maar wetenschappers komen steeds dichterbij. 
'A.I.' (kunstmatige intelligentie) en ‘machine learning’ moet de holy grail zijn om mens en dier dichter bij elkaar te brengen. Volgens de krant is "de droom van veel onderzoekers om een soort ‘Google Translate voor dieren’ te ontwikkelen. Een app die voor ons mensenbeesten niet alleen vertaalt wat dat ene dier zegt, maar ons wellicht ook in staat stelt iets terug te zeggen, in de taal van het dier." 
Tijd zal het leren. 
 

Transivoor - een roman over de verbinding van mens en dier

In dit kader is het interessant om te vermelden, dat wij in 2021 het initiatief namen samen met een startend auteur een boek te realiseren waarbij de verbinding tussen mens en dier centraal staat. Het speelt zich af in 2040, en behalve dat al het vlees uit de supermarktschappen is verdwenen, kunnen mensen met dieren praten. Natuurlijk bevat het verhaal enkele sci-fi elementen en recepten uit het jaar 2040, en is het puur fictie. Of toch niet en liepen wij wat voor de muziek uit?  

Ben jij ook zo benieuwd wat de dieren te zeggen hebben?
Geef je dan op -geheel vrijblijvend- voor de eerste berichtgeving hierover. (Je zit nergens aan vast.) Wij gaan de roman tegen kostprijs aanbieden, en nieuwe leden kunnen die dan tzt. gratis ontvangen (in plaats van een recent kookboek) als welkomstgeschenk. 
Het verhaal is er. De omslag wordt nu ontworpen en dan gaat het naar de drukker.

Wij wensen jou een geweldige (Eet Geen) DierenDag 2022! 

PS:  
 

Help ons dieren laten leven, en steun ons voor slechts 3,50 per maand... Hartelijk dank!








 
dinsdag 4 oktober 2022

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk