Insectenmeel in brood, pasta en vegetarische voedingsproducten?


Per januari ‘23 is het toegestaan insectenmeel, beter gezegd: meelpoeder van krekels te gebruiken voor de producten van voedingsmiddelen zoals brood- en pasta. Wat betekent dit voor vegetariërs en veganisten?

Om onze achterban een klein beetje gerust te stellen: het zal altijd op de verpakking in de ingrediëntenlijst worden vermeld - dus je kunt nog steeds kiezen en dus behoud je de controle.

Maar wat als je een brood bij de bakker koopt, of in een restaurant pasta bestelt? Lees in ons artikel hoe je dit aanpakt.

In het artikel heeft collega Daniël Gerritsen het ook over de ecologische footprint van deze insecten. Spoiler: als je vanuit duurzaamheid een vega lifestyle hanteert, focus je dan op met name plantaardige producten.

Staat de Nederlander (m/v/x) te springen om insecten te consumeren in plaats van vlees of vis? Of worden alle plantaardige eiwitbronnen inmiddels breder geaccepteerd dan dierlijke alternatieven voor vlees/vis?

Ga hier naar het artikel voor alle antwoorden en meer info over insecten- of krekelmeel. 

 



maandag 6 februari 2023

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk