Vleesvervangers met eiwitten uit gras


Schouten Europe, de Nederlandse producent van plantaardige voedingsproducten, zet vol in op het ontwikkeling van vleesvervangers op basis van eiwit uit gras. Samen met het Nederlandse Grassa wordt graseiwit bekeken als een alternatief voor soja dat al veel wordt gebruikt in vleesvervangers. 
 
Hoe lekker en voedzaam vlees ook mag zijn voor vleeseters en ook flexitariërs, als de wereldwijde vraag blijft groeien, wordt landbouwgrond schaars, loopt de klimaat- en milieuschade nog hoger op als ook de -verborgen- gezondheidskosten.

V-Label klant Schouten Europe op zoek naar eiwit uit grassen
Henk Schouten (l.) en Rieks Smook (Grassa) bezegelen de samenwerking met een handdruk

Zijn plantaardige eiwitten dan de oplossing?

Een van de meest simpele dingen die je kunt doen, is, naast een plantaardig of vegetarisch voedingspatroon volgen, minder vlees eten. Minder vlees eten heeft een positief effect op het milieu. Veertig procent van de broeikasgassen die vrijkomen bij de productie van voedsel voor de gemiddelde Nederlander wordt veroorzaakt door vlees.

Bron:
nieuwsbericht Schouten Europe

Meer:
De Toekomst van ons Eiwit
De Boer Op: regeneratieve landbouw
Overzicht vegetarische en plantaardige producten met V-Label keurmerk
woensdag 15 februari 2023

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk