KEES krijgt Vegetarisch Keurmerk
KEES mag vanaf nu het logo van het internationale Vegetarisch Keurmerk voeren, omdat KEES sinds juni 2011 met vegetarisch stremsel wordt gemaakt. Voor de Vegetariërsbond was dit aanleiding om Keesmakers het Vegetarisch Keurmerk toe te kennen.
KEES, een gezond en lekker alternatief voor kaas
KEES 45+ is een gezond en lekker alternatief voor kaas. KEES lijkt qua uiterlijk, structuur en smaak op kaas. Toch mag het van de wet geen kaas heten, omdat de hoofdbestanddelen magere melk en plantaardige vetten zijn. Tijdens de bereiding van KEES worden de dierlijke vetten uit de melk voor 100% vervangen door plantaardige oliën, waardoor KEES 60% minder verzadigd vet bevat dan 48+ kaas. Bovendien bevat KEES 30% minder zout dan 48+ kaas.
Gebruik van vegetarisch stremsel
Stremsel is gedurende het proces van kaasmaken nodig om de melk dik te maken. Stremsel bestaat voor een groot deel uit chymosine, een enzym dat meestal uit de lebmaag van geslachte kalveren komt. Sommige vegetariërs eten geen kaas met dierlijk stremsel. Een alternatief is om vegetarisch stremsel te gebruiken, zoals gebeurt bij het maken van KEES.
Twee smaken
KEES is verkrijgbaar in twee smaken: gerijpt en extra gerijpt en is verkrijgbaar bij kaasspeciaalzaken en bedrijfsrestaurants.
Meer informatie over het productkeurmerk
KEES, een gezond en lekker alternatief voor kaas
KEES 45+ is een gezond en lekker alternatief voor kaas. KEES lijkt qua uiterlijk, structuur en smaak op kaas. Toch mag het van de wet geen kaas heten, omdat de hoofdbestanddelen magere melk en plantaardige vetten zijn. Tijdens de bereiding van KEES worden de dierlijke vetten uit de melk voor 100% vervangen door plantaardige oliën, waardoor KEES 60% minder verzadigd vet bevat dan 48+ kaas. Bovendien bevat KEES 30% minder zout dan 48+ kaas.
Gebruik van vegetarisch stremsel
Stremsel is gedurende het proces van kaasmaken nodig om de melk dik te maken. Stremsel bestaat voor een groot deel uit chymosine, een enzym dat meestal uit de lebmaag van geslachte kalveren komt. Sommige vegetariërs eten geen kaas met dierlijk stremsel. Een alternatief is om vegetarisch stremsel te gebruiken, zoals gebeurt bij het maken van KEES.
Twee smaken
KEES is verkrijgbaar in twee smaken: gerijpt en extra gerijpt en is verkrijgbaar bij kaasspeciaalzaken en bedrijfsrestaurants.
Meer informatie over het productkeurmerk
donderdag 10 november 2011
Recenter nieuwsbericht |
Meer nieuws
- Bewuste consumenten willen duurzamere horeca - crowdfunding Duurzame DinerBon geslaagd
- Innovatie in zuivelvrij en eivrij gebak: Viola's Patisserie serveert de vegan eclair
- Duurzame DinerBon zet bewuste consumenten aan tafel van duurzamer werkende horeca
- Voedseltransitie in ziekenhuizen gaat niet vanzelf
- Vega Challenge Ekoplaza & Vegetariërsbond trapt af!
- Ruim 20.000 handtekeningen voor petitie kalf bij koe