Vegetarische McKroket 4e vega product McDonalds

Ook fastfoodketen McDonald is er voor vegetariërs en flexitariërs. Op dit moment zijn er vier producten waarbij het vlees vervangen is door een een veggie variant, Vandaag lanceert de keten de McKroket, met de krokante burger van Valess als vega variant van de traditionele burger.

Het is weliswaar een tijdelijke actie - de McKroket is tussen 20 oktober en 23 november verkrijgbaar en enkel via de McDrive, Take Out en Mc Delivery - en anticipeert op de groeiende behoefte van consumenten minder vlees te eten. McDonald's Nederland geeft zelf aan dat het aantal verkochte vegetarische producten de afgelopen twee jaar is verdrievoudigd.

Vega McKroket McDonalds tijdelijk verkrijgbaar
 

Dit is de McKroket

De vegetarische burger van Valess is een eiwitrijke vleesvervanger met dezelfde structuur als draadjesvlees en verrijkt met peterselie. 
 
Lees ook: HEMA lanceert vega-variant van de rookworst, mét V-Label Keurmerk 
 

Veggie assortiment McDonalds

De vega consument heeft verder de keuze uit de Veggie McChicken, de Homestyle Crispy Chicken (tijdelijk ook in de variant 'Honey Mustard' verkrijgbaar) en de genoemde McKroket.
 

V-Label keurmerk-certificering McDonalds

De Vegetariërsbond certificeerde niet alleen de productlijn van Valess met de vegetarische variant van het keurmerk, ook het "veggie assortiment" van de fastfoodketen is door de bond gecertificeerd met het V-Label keurmerk en geldt voor productieproces, ingrediënten en hulpstoffen.
 
dinsdag 20 oktober 2020

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk