Column: 3 dappere vegetariërs trekken in 1911 de wereld in
Er verscheen een alleraardigst boek over drie dappere vegetariërs uit 1911, die de wereld introkken. Aat van der Harst schreef erover in zijn column voor het Wandelmagazine.
Op 16 juli 1911 verzamelt zich een menigte op de Dam in Amsterdam. Jong en oud is hierheen gekomen om drie wereldwandelaars, Bram Mossel (19), Gerard Perfors (21) en Frans van der Hoorn (20), uit te zwaaien. Het drietal is opvallend gekleed. Ze dragen een vilten hoed, een fluwelen jasje en op hun borst een groene sjerp met het woord ‘Wereldwandelaars’. Verder hebben ze een canvas rugzak, een slappe hoed en een wandelstok. Van een toeschouwer krijgen ze een in Esperanto (de nieuwe wereldtaal) opgestelde brief, met daarin een lijst van geestverwanten die onderweg onderdak en hulp kunnen verschaffen. De menigte loopt mee tot de rand van de stad en zwaait hen bij de Watergraafsmeer uit voor een wandeling van jaren.
Lees de gehele column op Wandelmagazine
Foto: Bram Mossel, met dank aan uitgeverij Querido
Op 16 juli 1911 verzamelt zich een menigte op de Dam in Amsterdam. Jong en oud is hierheen gekomen om drie wereldwandelaars, Bram Mossel (19), Gerard Perfors (21) en Frans van der Hoorn (20), uit te zwaaien. Het drietal is opvallend gekleed. Ze dragen een vilten hoed, een fluwelen jasje en op hun borst een groene sjerp met het woord ‘Wereldwandelaars’. Verder hebben ze een canvas rugzak, een slappe hoed en een wandelstok. Van een toeschouwer krijgen ze een in Esperanto (de nieuwe wereldtaal) opgestelde brief, met daarin een lijst van geestverwanten die onderweg onderdak en hulp kunnen verschaffen. De menigte loopt mee tot de rand van de stad en zwaait hen bij de Watergraafsmeer uit voor een wandeling van jaren.
Lees de gehele column op Wandelmagazine
Foto: Bram Mossel, met dank aan uitgeverij Querido
donderdag 8 oktober 2020
Ouder nieuwsbericht | Recenter nieuwsbericht |
Meer nieuws
- Bewuste consumenten willen duurzamere horeca - crowdfunding Duurzame DinerBon geslaagd
- Innovatie in zuivelvrij en eivrij gebak: Viola's Patisserie serveert de vegan eclair
- Duurzame DinerBon zet bewuste consumenten aan tafel van duurzamer werkende horeca
- Voedseltransitie in ziekenhuizen gaat niet vanzelf
- Vega Challenge Ekoplaza & Vegetariërsbond trapt af!
- Ruim 20.000 handtekeningen voor petitie kalf bij koe