Vegetarische Restaurantweek smaakt naar meer

Restaurants en gasten kunnen terugkijken op een succesvolle en smakelijke Vegetarische Restaurantweek. De Vegetariërsbond selecteerde voor de week 94 van de meest ambitieuze restaurants. Uit de reacties van de bezoekers bleek dat veel restaurants verrassende culinaire creaties serveerden. Restaurant ’t Carillion uit Wageningen besloot zelfs de week wegens succes te verlegen.

Drie jaar geleden begon de eerste Vegetarische Restaurantweek onder het motto ‘weg met de eeuwige geitenkaassalade’. De bedoeling was om restaurants aan te sporen meer inspirerende en creatievere vegetarische gerechten op te dienen. Dat is gelukt, het niveau van de vegetarische maaltijd is in de ambitieuzere restaurants verbeterd. Dit jaar hebben we er voor gekozen om extra kritisch naar de deelnemende restaurants te kijken. Alleen de restaurants die een onderscheidend vegetarisch menu serveren werden voor de week geselecteerd.

De Vegetarische Restaurantweek toont het publiek dat de mogelijkheden van het koken met groenten bijna eindeloos zijn. ‘Groenten moet je een eigen verhaal laten vertellen’ stelt Chefkok Chris Naylor van sterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam. Achter groentes gaan zo duizenden verhalen schuil waarvan verreweg de meeste nog verteld moeten worden of bij een breder publiek onbekend zijn.

Uiteindelijk heeft 64 procent van onze gasten gekozen voor het vegetarische menu, waarvan bijna de helft zelfs voor 4 of 5 gangen is gegaan. Maar waar we vooral zo tevreden mee zijn, zijn de enthousiaste reacties. De gasten waren zo positief, ze hadden er echt zin in om zich eens lekker te laten verwennen.Er werden volop foto's en filmpjes gemaakt, enthousiast twitterd, gefacebookt, gemaild en recensies achter gelaten op dinnersite. Dit is heel goed voor ons restaurant’ reactie restaurant L’Invité, Amsterdam
dinsdag 15 oktober 2013

Recenter nieuwsbericht

Meer nieuws