Guacamole

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 avocado
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm Spaanse peper
  • Stukje limoen met schil
  • zout en peper
  • 100 ml  crème fraiche.
  • 1 zak tortilla chips

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Snijd het sjalotje, de knoflook en ook het pepertje zo fijn als je kunt.
Snijd van de limoen een reep van ca. 3 x 2 cm van alleen de buitenste schil af (dus niet het witte). Dit zou je eventueel met een dunschiller kunnen doen. Snijd deze reep in flinterdunne reepjes en vervolgens in piepkleine blokjes. Je kunt het buitenste van de limoen ook zeer fijn raspen. Halveer de avocado in de lengte, haal de pit eruit en snijd in dobbelsteentjes.
Pureer alle ingrediënten (behalve het sjalotje– die wordt bij het snijden bitter) grof in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg het zeer fijngesneden sjalotje toe en breng op smaak met zout en peper. Serveer als bijgerecht, smeersel voor op brood of op wat toastjes, of als dip voor groente en/of tortilla chips.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.