Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Zoete couscous

Dit gerecht kan je zowel als dessert als ontbijt eten.

Ingrediënten

Voor 4 personen

150g rozijnen
500 ml thee naar keuze
2 el olijfolie
200 ml water
½ tl zout
500 g couscous of quinoa
50 g poedersuiker
1 el oranjebloesemwater
1 el gem. kaneel
rozenblaadjes
gesuikerde sinaasappelschil

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Week de rozijnen in de warme thee gedurende 2 uur. Giet af en laat uitlekken.
Kook het water. Doe de couscous in een platte (oven)schaal, samen met de suiker, kaneel en het zout. Voeg het water, het oranjebloesemwater en de olie toe en roer met een vork luchtig door. Doe dit alle 5 minuten totdat al het vocht is opgenomen. Voeg de rozijnen toe. Serveer in mooie glazen of schaaltjes en garneer met wat rozenblaadjes en als je hebt, enkele slierten gesuikerde sinaasappelschil.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!