Zoete couscous

Dit gerecht kan je zowel als dessert als ontbijt eten.

Ingrediënten

Voor 4 personen

150g rozijnen
500 ml thee naar keuze
2 el olijfolie
200 ml water
½ tl zout
500 g couscous of quinoa
50 g poedersuiker
1 el oranjebloesemwater
1 el gem. kaneel
rozenblaadjes
gesuikerde sinaasappelschil

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Week de rozijnen in de warme thee gedurende 2 uur. Giet af en laat uitlekken.
Kook het water. Doe de couscous in een platte (oven)schaal, samen met de suiker, kaneel en het zout. Voeg het water, het oranjebloesemwater en de olie toe en roer met een vork luchtig door. Doe dit alle 5 minuten totdat al het vocht is opgenomen. Voeg de rozijnen toe. Serveer in mooie glazen of schaaltjes en garneer met wat rozenblaadjes en als je hebt, enkele slierten gesuikerde sinaasappelschil.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!