Bewogen maar succesvol jaar
In 2023 was de Vegetariërsbond voorpaginanieuws. Talloze kranten en TV programma’s besteedden aandacht aan het in opdracht van de Vegetariërsbond uitgevoerde onderzoek naar de gezondheidskosten van overmatige vleesconsumptie. En die kosten zijn niet mis: omgerekend 7,50 per kilo rood vlees! We hebben zo een nieuwe actuele bouwsteen toegevoegd aan de inmiddels torenhoge stapel argumenten om minder vlees te eten. Maar ook voor ons pleidooi voor het recht op vegetarische en vegan voeding in de zorg en onze petitie en gesprek met de Staatssecretaris voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport was ruime aandacht in de media. Dit werk (en heel veel meer!) kunnen we natuurlijk alleen doen dankzij de steun van ons groeiend aantal leden en donateurs.
In 2024 willen we dit werk vanzelfsprekend voortzetten, want we zijn er nog lang niet. Dat willen we doen door belangrijke onderbelichte perspectieven onder de aandacht van het publiek te brengen. Te weinig mensen beseffen zich bijvoorbeeld dat er vijf tot zeven kilo graan of soja nodig is om een kilo vlees te produceren. Een belangrijk argument in een tijd van toenemende voedselschaarste! Bovendien komen we in 2024 met een nieuwe website die volledig ingericht is om mensen die minder vlees willen eten aan de hand mee te nemen naar een gezonder en diervriendelijkere voedingswijze. Want uiteindelijk telt alleen of mensen de overstap naar minder vlees echt in de praktijk brengen. Bent u klaar om bij te dragen aan de oplossing? In deze decembermaand, die voor sommigen zelfs een eindejaarsbonus of dertiende maand in petto heeft, willen wij onze leden en donateurs graag vragen om een donatie zodat we onze ambitie in 2024 waar kunnen maken.
Een goede jaarwisseling gewenst!
donderdag 21 december 2023
Ouder nieuwsbericht | Recenter nieuwsbericht |
Meer nieuws
- Bewuste consumenten willen duurzamere horeca - crowdfunding Duurzame DinerBon geslaagd
- Innovatie in zuivelvrij en eivrij gebak: Viola's Patisserie serveert de vegan eclair
- Duurzame DinerBon zet bewuste consumenten aan tafel van duurzamer werkende horeca
- Voedseltransitie in ziekenhuizen gaat niet vanzelf
- Vega Challenge Ekoplaza & Vegetariërsbond trapt af!
- Ruim 20.000 handtekeningen voor petitie kalf bij koe