Gezelligheid en vega(n) inspiratie bij Rotterdam Gastvrij!


De afgelopen 3 dagen werd de beurs Rotterdam Gastvrij in Ahoy georganiseerd. Een paar van onze medewerkers bezochten Rotterdam Gastvrij om een beeld te krijgen van nieuwe vega(n) producten op de markt. Daarnaast hebben we ook een deel van onze bestaande klanten kunnen bezoeken.

De routing was niet erg zichtbaar en logisch dus er is heel wat afgewandeld en de plattegrond is vaak bestudeerd. De verschillende hallen waren niet goed afgebakend en liepen in elkaar over. Sommige stands hebben we wel 5x gezien voordat we de beoogde stand vonden. Dat was het enige nadeel.



Het was een warm welkom met veel plantaardige hapjes en drankjes en leuke mensen. De drukte was goed te doen zodat we gesprekjes konden voeren met de standhouders en andere bezoekers. Opvallend dat plant-based / plantaardig / vegan heel zichtbaar was en daarin is vooral de oesterzwam coming-up.
Dat vinden we heel logisch want het is een heerlijke paddenstoel met een goede smaak en bite én vrij makkelijk te kweken. Zoals Rotterzwam ons liet zien gaat dat erg goed op reststromen van koffieprut.

Een andere zichtbare trend is dat we, in navolging van veel vleesvervangers, nu ook veel visvervangers hebben gezien. Dit komt overeen met de certificeringen voor plantaardige ‘visproducten’ die wij de afgelopen tijd hebben gedaan.  



Ook mooi om te zien dat steeds meer bieren worden gebrouwen zonder dierlijke toevoegingen om te klaren (zuiveren.- red.). Er zijn veel plantaardige mogelijkheden om bier (en wijn) minder of niet troebel te maken. Natuurlijk moest ook dat even geproefd worden.

Het was duidelijk een beurs gericht op de horeca en de beurs doet zijn naam eer aan want gastvrij was het zeker!


Door Linda Willemsen
 
Het V-Label team van de Vegetariersbond was aanwezig op de beurs Gastvrij Rotterdam

 

Meer info over V-Label gecertificeerde vega(n) voedselproducten

Met onder meer een overzicht van het marktaanbod.

 
donderdag 21 september 2023

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk