Val kabinet vertraagt overhandiging 12.600+ handtekeningen petitie ‘Recht op vega in de zorg’

 
De recente val van Kabinet Rutte-IV zorgt er helaas voor dat de voor vandaag 10 juli '23 geplande overhandiging van onze petitie ‘Recht op vega in de zorg’ aan Maarten van Ooijen, demissionair Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is afgezegd. Hoe nu verder? 

 
Door: Daniël Gerritsen, voedingsexpert Vegetariërsbond 
Gepubliceerd: 10-7-23 


Het is een begrijpelijke beslissing. Toch is het jammer dat we de roep van de 12.600+ ondertekenaars, de 1 miljoen Nederlanders wiens belangen wij behartigen én de vele Nederlanders die regelmatig vegetarisch en zelfs plantaardig eten, plus alle meldingen van ons meldpunt, vooralsnog niet hebben kunnen laten horen.  



Wij gaan ondertussen door om te blijven strijden voor het recht op vegetarische en veganistische (plantaardige) voeding in de zorg – want het is hard nodig! Gezonde, volwaardige vegetarische of plantaardige maaltijden moeten breed beschikbaar komen. Ons advies voor de nodige transitie naar vegetarische en plantaardige voeding in de zorg en zorginstellingen, blijft relevant. De val van het kabinet mag dan ook geen pauze betekenen in het maken van beleid in het belang van Nederland. Het dierenleed en de milieuvervuiling van de dier-industrie die verbonden is aan de klimaatcrisis gaan namelijk ook gewoon door. 
 
Wij kijken uit naar het volgende moment waarop wij de demissionair Staatssecretaris, de volksvertegenwoordigers van de commissie VWS en de Brancheorganisatie Zorg kunnen vertellen over de problemen die veel Nederlanders ervaren, maar vooral ook de kansen die daarmee gepaard gaan. Wanneer dit moment zal zijn krijgen we nog te horen, maar dat zal waarschijnlijk na de zomervakantie plaatsvinden. 

Teken hier of stuur deze link door naar vrienden en familie:
https://secure.vegetariers.nl/petitie-recht-op-vegetarisch-in-de-zorg/  
maandag 10 juli 2023

Ouder nieuwsberichtRecenter nieuwsbericht

Meer nieuws

Teken de petitie van Vegetariersbond voor betere zuivelsector en kalfvriendelijkere melk