Wat moet er dan met de haantjes gebeuren?
Oproep aan vegetariërs die mee willen denken over onderstaand idee...
Wat moet er dan met die haantjes gebeuren?
Die vraag krijg je vast wel eens gesteld als je lacto-vegetariër bent en geniet van eieren, kaas en yoghurt maar geen vlees of vis wilt eten. Ook al zorgen de bioboeren die jou die producten leveren nog zo goed voor hun kippen, koeien en geiten, ze zullen hun haantjes, stieren en bokken vroeg of laat laten slachten – en meestal heel vroeg.
Wat moeten we met die vraag? Misschien het beste maar consequent veganist worden en alleen sojakaas en havermelk gebruiken. Prima, maar niet iedereen wil of kan dat aan. De kop in het zand steken en de vraag negeren – dat heb ik tot nog toe steeds gedaan. Maar nu vraag ik me af of er niet een derde weg is: een vegetarische veehouderij? Wat als we zoveel zouden betalen voor de eieren en zuivel dat de boeren ook hun haantjes en stieren laten leven? Misschien een onmogelijke droom, maar ik zou het graag willen uitzoeken met hulp van gelijkgezinden, al was het alleen al als bewustwordingsproces. En wie weet, leidt de zoektocht uiteindelijk tot een praktisch experiment met een vegetarische veehouderij.
Wil je over dit idee mee denken en informatie delen?
E-mail dan initiatiefnemer Paul Lucardie: apm.lucardie@gmail.com
Wat moet er dan met die haantjes gebeuren?
Die vraag krijg je vast wel eens gesteld als je lacto-vegetariër bent en geniet van eieren, kaas en yoghurt maar geen vlees of vis wilt eten. Ook al zorgen de bioboeren die jou die producten leveren nog zo goed voor hun kippen, koeien en geiten, ze zullen hun haantjes, stieren en bokken vroeg of laat laten slachten – en meestal heel vroeg.
Wat moeten we met die vraag? Misschien het beste maar consequent veganist worden en alleen sojakaas en havermelk gebruiken. Prima, maar niet iedereen wil of kan dat aan. De kop in het zand steken en de vraag negeren – dat heb ik tot nog toe steeds gedaan. Maar nu vraag ik me af of er niet een derde weg is: een vegetarische veehouderij? Wat als we zoveel zouden betalen voor de eieren en zuivel dat de boeren ook hun haantjes en stieren laten leven? Misschien een onmogelijke droom, maar ik zou het graag willen uitzoeken met hulp van gelijkgezinden, al was het alleen al als bewustwordingsproces. En wie weet, leidt de zoektocht uiteindelijk tot een praktisch experiment met een vegetarische veehouderij.
Wil je over dit idee mee denken en informatie delen?
E-mail dan initiatiefnemer Paul Lucardie: apm.lucardie@gmail.com
woensdag 29 januari 2020
Ouder nieuwsbericht | Recenter nieuwsbericht |
Meer nieuws
- Bewuste consumenten willen duurzamere horeca - crowdfunding Duurzame DinerBon geslaagd
- Innovatie in zuivelvrij en eivrij gebak: Viola's Patisserie serveert de vegan eclair
- Duurzame DinerBon zet bewuste consumenten aan tafel van duurzamer werkende horeca
- Voedseltransitie in ziekenhuizen gaat niet vanzelf
- Vega Challenge Ekoplaza & Vegetariërsbond trapt af!
- Ruim 20.000 handtekeningen voor petitie kalf bij koe