Linzensoep met kokos en koriander

Een hartverwarmend soepje dat heel eenvoudig te koken is en verrassend smaakt.

Dit soepje is lekker met een salade van postelein en dadels. Recept: zie elders.

Ter info: eiwitten (zeer belangrijk voor iedereen, maar voor vegetariërs in het bijzonder), zijn bij dit menu te vinden in de linzen. Anti-oxidanten worden geleverd door de gember en de specerijen. Bovendien is dit een vezelrijke maaltijd. Zie voor meer informatie deze site.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 tl venkelzaad gem.
  • 1 tl koriander gem.
  • 2 el olijfolie
  • 1 lente-ui
  • 1 wortel
  • 1 ui, rood
  • 1 limoenblad
  • 2 teen knoflook
  • 1 rode pepers
  • 2 cm gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 600 ml water
  • 50 g linzen, rood
  • 2 el citroensap
  • koriander
  • zout/peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Voor de bereiding van de soep: doe de olie in een soeppan met dikke bodem en bak de rode ui en wortels samen met de limoenbladeren en rode pepertjes. Voeg ook de fijngesneden knoflook en gember toe. Laat ca. 5 minuten stoven. Voeg venkelzaad en koriander alsook het water en de kokosmelk toe.
Breng aan de kook en voeg de goed gewassen linzen toe. Laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken tot de linzen gaar zijn. Breng verder op smaak met zout en peper en serveer met grofgesneden korianderblaadjes en fijgesneden lente-ui.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.