Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Dag 21: Lekkere desserts

Beste [[naam]],

Morgen is het Kerstavond, voor veel mensen is dat al de avond waarop ze gezellig samen zijn met vrienden en/of familie om stil te staan bij het kerstverhaal, of alvast lekker te eten of op een andere manier Kerst te vieren. In deze mail nog wat extra inspiratie voor lekkere nagerechtjes, altijd goed!

Dessert: Blondies met kardemon & macadamia's

Ingrediënten

voor 9 stuks

  • 2 grote eieren
  • 150 g boter, gesmolten (of 150 ml olie), plus extra om in te vetten
  • 50 g moscovadesuiker of bruine basterdsuiker
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • zaadjes van 6 kardemompeulen, fijngestampt in een vijzel
  • 2 tl gemberpoeder
  • fijngeraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel
  • 225 g bloem
  • 200 g witte chocolade, gesmolten
  • 75 g macadamia’s, gehalveerd
  • room, voor erbij
     

 

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een vierkante brownie- of cakevorm van 21 cm in en bekleed met bakpapier. Klop de eieren met de gesmolten boter, de moscovadesuiker en de kristalsuiker in een grote kom glad. Roer het gestampte kardemomzaad, het gemberpoeder en de geraspte sinaasappelschil erdoor. Voeg de bloem toe en klop tot een glad beslag. Voeg de witte chocolade toe, klop opnieuw tot een glad beslag en spatel tot slot de macadamia’s erdoor. Schenk het beslag in de vorm en bak 25 tot 30 minuten in de oven, tot de bovenkant gestold en de binnenkant nog een beetje vloeibaar is. Vul de gootsteen met een laagje (ijs)koud water dat tot halverwege de zijkanten van de cakevorm komt. Zet de vorm in het water en zorg ervoor dat er geen water in de vorm komt. Hierdoor garen de blondies niet door en blijft de binnenkant lekker vloeibaar. Laat de vorm in het koude water staan tot de blondies volledig zijn afgekoeld. Snijd in 9 stukjes en serveer met room.

Dit is een recept uit het boek Feasts van Sabrina Ghayour


Extra dessert recept: Tiramisu

Birgit Flüg: Een Italiaanse topper uit de klassieke keuken! Tiramisu betekent ‘trek me omhoog’. Onduidelijk is of dit ‘trek me omhoog’ een verzoek of smeekbede is om van de stoel omhoog getrokken te worden of dat de smaak van dit toetje zo goddelijk is dat je vanzelf in hogere sferen belandt. Dit nagerecht kan heel goed één of twee dagen van tevoren klaargemaakt worden.

Ingrediënten

Voor 4 personen
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 150 milliliter slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 3 eetlepels marsala, cognac of amaretto
  • 125 milliliter sterke koffie
  • 20-24 lange vingers en beetje cacaopoeder

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten
  1. Klop de slagroom stijf met de mascarpone, 3 eetlepels  poedersuiker en 1 eetlepel sterke drank. Roer 1 eetlepel poedersuiker en 2 eetlepels sterke drank door de koffie.
  2. Schik de lange vingers in een platte schaal en besprenkel ze met koffie (op circa 2 lange vingers 1 eetlepel van het koffiemengsel verdelen).
  3. Schep het mascarponemengsel erop en strijk dit glad. Bouw een volgende laag net zo op en sluit af met een laagje gezeefde cacao.
  4. Zet de tiramisu tenminste 20 minuten in de koelkast.

Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  http://www.kok-aan-huis.com/

Adventsmail gemist?

Heb je een adventsmail gemist? Lees alsnog de adventsmail van: