Dag 21: Lekkere dessertsBeste [[naam]],Morgen is het KerstavondV oor veel mensen is dat al de avond waarop ze gezellig samen zijn met vrienden en/of familie. Om stil te staan bij het kerstverhaal, of alvast lekker te eten of op een andere manier Kerst te vieren. In deze mail nog wat extra inspiratie voor lekkere nagerechtjes. Altijd goed! |
Dessert: Blondies met kardemon & macadamia'sIngrediëntenvoor 9 stuks
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een vierkante brownie- of cakevorm van 21 cm in en bekleed hem met bakpapier. Klop de eieren met de gesmolten boter, de moscovadesuiker en de kristalsuiker in een grote kom glad. Roer het gestampte kardemomzaad, het gemberpoeder en de geraspte sinaasappelschil erdoor. Voeg de bloem toe en klop tot een glad beslag. Voeg de witte chocolade toe, klop opnieuw tot een glad beslag en spatel tot slot de macadamia’s erdoor. Schenk het beslag in de vorm en bak 25 tot 30 minuten in de oven, tot de bovenkant gestold en de binnenkant nog een beetje vloeibaar is. Vul de gootsteen met een laagje (ijs)koud water dat tot halverwege de zijkanten van de cakevorm komt. Zet de vorm in het water en zorg ervoor dat er geen water in de vorm komt. Hierdoor garen de blondies niet door en blijft de binnenkant lekker vloeibaar. Laat de vorm in het koude water staan tot de blondies volledig zijn afgekoeld. Snijd in 9 stukjes en serveer met room. |
Extra dessert recept: TiramisuBirgit Flüg: Een Italiaanse topper uit de klassieke keuken! Tiramisu betekent ‘trek me omhoog’. Onduidelijk is of dit ‘trek me omhoog’ een verzoek of smeekbede is om van de stoel omhoog getrokken te worden of dat de smaak van dit toetje zo goddelijk is dat je vanzelf in hogere sferen belandt. Dit nagerecht kan heel goed één of twee dagen van tevoren klaargemaakt worden.IngrediëntenVoor 4 personen
BereidingBereidingstijd: 30 minuten
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/ |