Spiralli van Courgette met zeekraal en basilicum

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 courgettes
  • 5 el olijfolie
  • 1-2 teen knoflook
  • 1 citroen
  • evt. 200 g zeekraal
  • zout en peper
  • veel basilicum.

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Snijd met de spiralli-snijder of een juliennesnijder lange sliertjes van de courgettes.
Was de zeekraal en blancheer heel kort in kokend water, giet af , laat schrikken in ijskoud water en giet weer af.

Maak van de basilicum, knoflook, olie, zout, peper en het citroensap (evt. citroenrasp) een  lekkere dressing.  Doe de courgettesliertjes op een mooie presenteerschaal samen met de zeekraal.
Giet de dressing pas zeer kort van tevoren over de courgette en de zeekraal. (Het zuur uit de dressing doet de courgettes namelijk enorm slinken en dat is jammer – zowel voor het volume als het mondgevoel.)
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.