Spiralli van Courgette met zeekraal en basilicum

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 courgettes
  • 5 el olijfolie
  • 1-2 teen knoflook
  • 1 citroen
  • evt. 200 g zeekraal
  • zout en peper
  • veel basilicum.

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Snijd met de spiralli-snijder of een juliennesnijder lange sliertjes van de courgettes.
Was de zeekraal en blancheer heel kort in kokend water, giet af , laat schrikken in ijskoud water en giet weer af.

Maak van de basilicum, knoflook, olie, zout, peper en het citroensap (evt. citroenrasp) een  lekkere dressing.  Doe de courgettesliertjes op een mooie presenteerschaal samen met de zeekraal.
Giet de dressing pas zeer kort van tevoren over de courgette en de zeekraal. (Het zuur uit de dressing doet de courgettes namelijk enorm slinken en dat is jammer – zowel voor het volume als het mondgevoel.)
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!