Pulled Fennel BBQ Bun (uit elkaar getrokken venkel)
ons recept uit Foodies Magazine Juni 2019
In Foodies Magazine staan maandelijks 3 vega-gerechten die zij ism. ons bereiden en fotograferen. In het magazine van juni (2019) staan 3 heerlijke vega-gerechten met venkel,
Dit is er eentje die je ook voor lunch kunt maken, en ook prima aan te passen is voor veganisten.
In onze Juni-Nieuwsbrief vind je een ander Venkel-recept. Dus abonneer je, of koop gewoon die Foodies! ;-)
Dit is er eentje die je ook voor lunch kunt maken, en ook prima aan te passen is voor veganisten.
In onze Juni-Nieuwsbrief vind je een ander Venkel-recept. Dus abonneer je, of koop gewoon die Foodies! ;-)
Ingrediënten
Voor 4 personen
3 el bio olijfolie4 grote venkelknollen (liefst bio)
1 rode chilipeper
zout en peper
100 ml vega(n) barbecuesaus naar keuze
300 g (bio) buffelmozzarella
150 g Amsterdamse uitjes
4 harde witte/volkoren broodjes
1 bosje waterkers
gietijzeren pan
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
1. Giet de olijfolie in een ruime gietijzeren pan. Bereid een BBQ met deksel voor voor indirecte hitte (ca. 175°C) of gebruik de oven (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Maak de venkelknollen schoon, halveer ze en leg ze met de snijkant in de olijfolie. Hak de chilipeper grof en leg hem tussen de venkel. Bestrooi het geheel met zout en peper. Bak de venkel in de open pan 20-25 minuten op de barbecue of in de oven. Als je de barbecue gebruikt, strooi dan wat rookhout over de kolen.2. Keer de venkel voorzichtig om. Verdeel de (vega) barbecuesaus over de venkel en dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie. Zet nog 25-30 minuten terug in de barbecue of de oven.
3. Scheur de mozzarella in stukken. Neem de pan van de BBQ of uit de oven en trek met twee vorken de venkelknollen enigszins uit elkaar. Meng goed met de barbecuesaus in de pan. Roer er de Amsterdamse uitjes doorheen. Snij d de broodjes open en schep er royaal venkel op. Maak af met de mozza-rella en verse waterkers.
Per portie: ca. 513 kcal
21 g eiwit | 25 g vet | 43 g koolhydraten
21 g eiwit | 25 g vet | 43 g koolhydraten
Kijk ook eens naar
- 1-minuut wondermayo en aïoli
- Groentebouillon
- Raapstelensalade met grapefruit
- Mallorcaanse bloemkoolsoep
- Aspergetaartje
- Geroosterde Hollandse knolgroente
- Salade van witte kool, wortelen en appel
- Salade van zoete ui, sinaasappel en avocado
- Spinaziesalade met zongedroogde tomaatje
- Zomerse salsa van avocado tomaat en mango
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- Feestelijke BB (Happy Boeuf) Bourguignon
- Quinoa met venkel en witlof
- 3-minuten brownie
- Walnoten tapenade
- Gemakkelijke regenboogpastei
- Rijstwafeltaartjes
- Hemelse 3-minuten Modder
- Veggielover 3-minuten burger
- De perfecte dip: Hummus
- Citroen Meringuetaart
- Easy feest pastei
- Americain van wortel en paprika
- Worteltaarthavermoutje
- Hartig havermoutje met avocado
- Tartelettes met zeekraal en geitenkaas
- Chili Con Seitan
- Vegakids hummus
- Meergranenwrap met falafel
- Vegetarische paté
- Quiche l’orange
- Tartaar van venkel met dadel-aïoli
- Quiche met Witlof, peren (of mango) en brie
- Tahoe in nori met misosaus
- Bospeen met Tahindressing en BospeenloofSalsa voor de BBQ
- Ananas met Steranijs en Chilipeper op de BBQ
- Plantaardige Carpaccio van gegrilde Paprika
- VEGAN EI- EN KIPSALADE, EN GEBAKKEN TOFU-EI MET VEGAN BACON
- 'Jerk'-knolselderij met sambal en limoenaioli
- Gegrilde Watermeloen
- Broodje met gegrilde Tempehsateh met Roedjak
- Maftoul-Salade
- GUA BAO met in hoisinsaus gewokte jackfruit
- Romige paprikasoep met venkel
- Californische wraps met ahornsiroop en pinda’s
- Snelle Kikkererwten Salade
- Taco's met Jackfruit en avocadosalsa
- Tajine met Kikkererwten, Aubergine en Dadels
- Erwtenpuree op gegrild brood met geitenkaas, basilicum en bloemen
- Eenvoudige Chinese curry
- Poké Bowl
- Spaanse tortilla met spinazie
- Shakshuka
- Azteekse Bowl
- Geroosterde, ingelegde knolselderij met een zoete chilidressing
- Kombucha-fruitgranita
- Sesam-koffieshake
- Gratin van pompoengnocchi met roquefort
- Verse tomatensoep met orzo
- Roti met aardappel, tempé, kousenband en ei
- Knolselderij-'ceviche' met popcorn
- Heerlijke quinoa-salade met eetbare wilde planten-en-bloemen
- Wakame-Salade met Komkommer
- Covrigi: zoute vlechtbroodjes met maanzaad
- Eddy Terstall’s Thuiskomen-bij-Moeders-gerecht
- Romige orzo met vegetarische kip en rode pesto
- Kuku sabzi door Chef Toub
- Yoghurtbowl met harissakikkererwten + kakisalade
- Gemarineerde Gegrilde Halloumi Met Geroosterde Groente
- LenteBurger
- Fantastic Falafel met Groentefriet & KorianderYoghurt
- Groente Tajine met volkoren couscous
- Goed Gevulde Groente Frittata
- Het AVG'tje
- Makkelijke Ovenmaaltijd
- Veggie Lasagne
- Quinoa-Venkel Burger
- Zoete-aardappelstamppot met zuurkool, noten en gebakken appel
- Hutspot met geroosterde peen en hachee van jackfruit
- Mexicaanse stamppot met bonen, cheddar en tortillachips
- Aziatische stamppot met paksoi, tempeh en kokosmelk
- Steak van gele biet met saus van groene curry, dukkah en crème van gegrilde venkel
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.